INFO

Jazzkukon kitarakilpailu 2021

Jazzkukko järjestää nuorille alle 30-vuotiaille kitarakilpailun jonka loppukilpailu käydään Laitilassa Jazzkukko festivaalin 21.-25.7.2021 yhteydessä.

Kitarakilpailu painottuu jazzkitaraan, mutta mukaan voidaan hyväksyä myös muita afroamerikkalaisen musiikin tyylilajeja edustava kitaristi,( esim. Blues-Funk-Country).

Kitarakilpailun painopisteinä on afroamerikkalaisen musiikkiestetiikan keskeiset alueet mm. Improvisaatio, tulkinta sekä moninaiset rytmiikkaan liittyvät afroamerikkalaisen musiikin keskeiset ilmiöt.

Kitarakilpailun kansainvälisenä raatina toimivat: Kari Antila (Jazzmuusikko, kitaransoiton opettaja), Jarmo Hynninen (Muusikko,Kitaransoiton opettaja METROPOLIA,Helsinki) sekä Peter Hertmans (Jazzmuusikko, Jazzkitaransoiton opettaja LUCA School of Arts Leuven ja Conservatory of Brussels)

Kitarakilpailun voittaja palkitaan julkisuuden lisäksi mm. Vuoden 2022 Jazzkukko Festivaalin pääkonsertin konsertilla ( oman yhtyeensä kanssa, maksettu esiintyminen) ja muilla palkinnoilla ( mm. 500 eu arvoinen Lahjakortti Kitarapajalle). Loppukilpailuun Laitilaan 22.07.2021 valituille finalisteille korvataan ruokailut sekä (kohtuulliset) matkakulut.

Kilpailun säännöt

  • Kitarakilpailuun osallistuja osallistuu finaalikarsintaan lähettämällä youtube linkin esittämistään kolmesta karsinta kappaleesta. Kappaleet ovat vapaavalintaisia, mutta yhden kappaleista on oltava yksin soitettu ns. ”Sooloesitys”. Kaksi muuta kappaletta voi olla soitettu kompin kanssa, mutta näiden kappaleiden olisi hyvä olla erilaisilla tempoilla esitettyjä ( esim. Medium ja Up tempo) Esitykset on soitettava ns. Yhtenä ottona videoilla. Kitaran voi äänittää DAW:n kautta, mutta se ei ole välttämättömyys. Myös yksinkertainen esim. Puhelimella äänitetty videoesitys on täysin kelvollinen. Videon ja audion teknisellä tasolla ei ole kisassa painotusta, kunhan esitys näkyy ja kuuluu selkeästi videolla.
  • Kitarakilpailun osallistujan on oltava alle 30-vuotias ( 1.7.2021)
  • Kitarakilpailun osallistujat lähettävät videolinkit osoitteeseen: jazzkukko@gmail.com Viitteeksi emailiin merkintä ” KITARAKILPAILU 2021 ”. Samassa emailissa on oltava esiintyjän yhteystiedot ( Nimi, Osoite, Puhelinnumero, syntymäaika sekä email osoite) sekä lyhyt kertomus kilpailijan tähänastisesta musiikkiurasta ja tulevaisuuden suunnitelmista musiikkiuran suhteen. (Eli lyhyt Biografia)
  • Kilpailun em. Osallistumismateriaali on oltava toimitettu jazzkukko@gmail.com osoitteeseen kokonaisuudessaan 30.6.2021 klo 24 mennessä.
  • Finaaliin valittaville ilmoitetaan valinnasta viimeistään 7.7.2021 mennessä.
  • Loppukilpailu tapahtuu Laitilassa to 22.7.2021 klo 19 alkaen Laitilan Torilla. Finalistit esittävät n. 20 min. Ohjelman. Jazzkukko järjestää backlinen tarvittaessa vahvistimineen ja loppukilpailijat esiintyvät Jazzkukon house bandin säestämänä halutessaan ( Tuomo Uusitalo pno/ Teemu Åkerblom basso / Tuomas Timonen rummut)
  • Voittaja julkistetaan viimeistään 26.7.2021

Lisätietoja saa lähettämällä emailia osoitteeseen jazzkukko@gmail.com tai Kari Antila p.0400-746443

Tervetuloa mukaan!


Laitilan WirvoitusjuomatehdasLaitilan PuhelinosuuskuntaLounaisrannikon Osuuspankki VSVVahterusJS Group