ESIINTYJÄT

Antonello Parisi

Antonello Parisi

Antonello Parisi on italialainen jazzpianisti, säveltäjä ja sovittaja, joka klassisten opintojensa ja tiiviin konserttitoiminnan jälkeen päätti muuttaa New Yorkiin, jossa hän asui lopulta kahdeksan vuotta.

Kahdentoista stipendin ja useiden palkintojen tukemana hän suoritti siellä Bachelor of Fine Arts -tutkinnon Jazz Piano Performance City Collegessa. Jazzin sävellys- ja sovitustyötä hän opiskeli Queens College of New York -oppilaitoksessa.

Antonello Parisi on monipuolinen muusikko, joka on jakanut lavan useiden huippumuusikkojen kanssa Euroopassa ja Yhdysvalloissa, kuten Steve Wilson, Bob Franceschini, Michael Mossman ja Zé Luis.

Hän erottuu joukosta myös tunnettuna opettajana, jota kollegat ja opiskelijat ovat arvostaneet. Antonello on opettanut mm. Brooklyn Collegessa, Afro Latin Jazz Alliancessa sekä monissa muissa kouluissa.

Vuonna 2005 hän nauhoitti saksofonisti Bob Franceschinin kanssa albumin nimeltä "Zero Center", mikä sai poikkeuksellisen hyvää palautetta kriitikoilta ja yleisöltä.

Kesällä 2022 Antonello Livio oli Euroopan-kiertueella brasilialaisen saksofonisti Livio Almeidan ja suomalaisen kitaristin Kari Antilan kanssa.

Vuonna 2020 julkaistiin hänen 30-vuotiselle uralleen omistettu dokumentti "Vi Racconto l'America", joka on katsottavissa YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=4Y1dPiYmihw

https://www.youtube.com/watch?v=PptWxtx0_H0


Liput ovat myynnissä TICKETMASTERISSA: https://www.ticketmaster.fi/artist/jazzkukko-festivaali-lippuja/953407 ja Laitilassa Hyvinvointikeskus Poukanvillessä (myös VIP liput) ja Tiihosen kahvilassa


Laitilan WirvoitusjuomatehdasLähitapiolaLounaisrannikon Osuuspankki VSVVahterusJS Group